• Slávnostné ukončenie školského roku 2021/2022
          • Slávnostné ukončenie školského roku 2021/2022

          • Dńa 30. júna 2022 (štvrtok) sa na školskom dvore základnej školy uskutočnilo slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022. Po odovzdaní vysvedčení a slávnostnom príhovore p. riaditeľky Mgr. Dariny Jacovej boli najúspešnejší žiaci odmenení Pochvalným uznaním udeleným riaditeľkou školy a triednym učiteľom, knihami a vecnými cenami za reprezentáciu školy, výborný prospech a vzorné správanie.

        • Rozlúčka so štvrtákmi
          • Rozlúčka so štvrtákmi

          • "Dnes je takmer posledný deň v tejto základnej škole, končí sa ďalší školský rok a začínajú prázdniny... po letných prázdninách sa tu už nevrátime. No začínali sme tu! Tu nás naučili čítať, písať, počítať, spievať a vyslovovať prvé anglické slová. Pokračovať budeme usilovne v Lipanoch i v Sabinove. Za všetko, čo sme sa tu naučili, Vám chceme dnes poďakovať a sľúbiť, že sa budeme snažiť, aby ste na nás mohli byť pyšní." Poďakovanie patrí všetkým zamestnancom ZŠ v Rožkovanoch od štvrtákov (M. Bajus, L. Balogová, T. Farkas, D. Futejová, R. Girašek, T. Kravcová, E. Kyjovská, M. Marchevka, M. Pavlinský, S. Sedláková, S. Schmiedová, L. Smetanka, T. Smetanka, M. Tirpák, T. Makula). Vďaka za milé posedenie s ich rodičmi v pondelok 27. júna 2022, spojené s milým kultúrnym programom a pohostením, ktoré pre nás všetkých pripravili. PS: "Deti sa rodia s krídlami a učitelia ich učia lietať... ďakujeme ešte raz za všetky hodiny lietania...".

        • Divadlo CILILING
          • Divadlo CILILING

          • Prešovské divadlo Cililing pripravilo pre deti známu a obľúbenú rozprávku Kocúr v čižmách, s ktorou divadelníci vystúpili aj na "pódiu" v kultúrnom dome v Rožkovanoch - v stredu 22. júna 2022. V predstavení mohli deti MŠ a žiaci ZŠ stretnúť odvážneho mlynára, koktavého kráľa, hlúpeho vojaka, tajomného čarodejníka, a samozrejme prešibaného kocúrika. "Kde bolo tam bolo, jeden mlynár mal troch synov. Na smrteľnej posteli si ich zavolal k sebe, aby im rozdelil svoj majetok. Ako to už v rozprávkach a občas i v živote býva, najmladší obišiel najhoršie – zdedil iba kocúra. Kým starší bratia sa po otcovej smrti mali dobre, on žil v biede. Keď už zo zúfalej situácie nevidel východisko, rozhodol sa, že sa kocúra zbaví. Vtedy k nemu prehovoril ľudským hlasom a uprosil svojho majiteľa, nech ho nezmárni, ale nech mu radšej zaobstará čižmy a šaty. Ak to urobí, z biedy mu pomôže..." 

             

        • Detský festival v Krivanoch
          • Detský festival v Krivanoch

          • 6. Detský festival hornej Torysy "Deti deťom..." sa uskutočnil v nedeľu 19. júna 2022 na miestnom amfiteátri v Krivanoch. Naša škola prijala pozvanie na toto milé podujatie a prezentovala talenty našich detí - duo ľudový spev, sólový spev a ľudové pásmo DFS Jazierko. Organizovaním tohto podujatia bolo vytvoriť priestor deťom a mládeži na prezentovanie svojich talentov v akejkoľvek oblasti. V rámci festivalu pripravili organizátori pre účinkujúcich aj bezplatnú tombolu (získali sme niekoľko vecných cien). Vskutku vydarený deň - plný slnka, pohody a veselej zábavy. Vďaka patrí nielen našim malým folkloristom, ale aj všetkým rodičom, ktorí nás v tento deň nielen morálne podporovali, ale pomohli pri preprave našich detí na toto folklórne podujatie. Ďakujeme...

        • Deň rodiny
          • Deň rodiny

          •  

            Prvýkrát sa vo svete pripomínal Medzinárodný deň rodiny 15. mája 1994 a odvtedy sa dostáva tento deň do povedomia ľudí na celom svete... aj u nás, v Rožkovanoch, vo štvrtok 9. júna 2022, dopoludnia i popoludní. Krásny program plný spevu, tanca, scénok a básní si pripravili pani učiteľky MŠ a učitelia ZŠ so svojimi deťmi a žiakmi. Sviatočnú atmosféru umocnili múdre slová p. starostky PhDr. B. Kollárovej, PhD. a p. riaditeľky Mgr. D. Jacovej. Malé žabky a rybky potešili pásmom hier, básničiek i piesní, žiaci zo záujmového útvaru Srdce na dlani prekvapili svojim suverénnym výkonom v tanci Ruky hore dám. Mladší žiaci rozveselili všetkých tancom kvetov a v humornom dialógu vyrozprávali, že si vážia prácu všetkých mamičiek. Aj prváci poďakovali všetkým mamkám v literárno-hudobnom pásme Mama moja. Tí starší zas predviedli svoje tanečné kreácie v modernom a country tanci. Folkloristi z DFS Jazierko oslávili tento vzácny deň gospelmi a ľudovým pásmom LADA, v ktorom rozohrali radostnú hru chlapcov a dievčat. Vystúpenie plné emócií a radosti zo spoločného stretnutia veľkej rodiny a všetkých priateľov našej školy sme ozdobili spoločnou piesňou Dospelý...“keď raz budem dospelý, chcem byť ako vy... opakujem, čo vidím po mame, tatovi...

        • Pozvánka
          • Pozvánka

          • Vaše deti a ich učitelia v spolupráci s OcÚ Vás pozývajú na „Oslavu matky, otca a celej rodiny" dňa 9.6.2022 v kultúrnom dome, a to o 9.00 hod. po sv. omši pre seniorov, starých rodičov, mamičky na materskej dovolenke s malými deťmi a 15.30 hod. pre všetkých, ktorí sú dopoludnia v práci, prípadne majú neodkladné povinnosti. Tešíme sa na Vás.

                       

                          

        • MDD - školský výlet
          • MDD - školský výlet

          • Vo štvrtok 2. júna 2022 sme vymenili školské lavice za výlet v Spišskej Novej Vsi a Markušovciach.

            ...boli raz Janko a Marienka, ktorí neposlúchali mamičku a stratili sa v lese... túto rozprávku poznáme všetci, no v podaní hercov Spišského divadla sme sa okrem hlavných postáv rozprávky skamarátili aj s cukrárom Figarom, lenivým kocúrom Cicom a nezbednou Včielkou Kájou. Interaktívna rozprávka deti nielen dobre pobavila, ale aj poučila, ako treba ochraňovať našu Zem pred Smrťobyľom, že zlo plodí len ďalšie zlo.

            Školský výlet pokračoval... Najmenšia a najmilšia zoologická záhrada na Slovensku – ZOO v Spišskej Novej Vsi, v ktorej sa nachádza vyše 530 zvierat. Žiaci si tu vychutnali aj detské ihriská, arborétum a pavilón Aquaterra s akvarijnými a teráriovými živočíchmi, zoo schop, stánky s občerstvením i cukráreň.

            Kaštieľ v Markušovciach bol posledným miestom nášho celodenného výletu. Bol pre nás všetkých veľmi príjemným občerstvením vďaka prehliadke historického nábytku, zbraní i obrazov. V letohrádku Dardanely sme obdivovali klávesové hudobné nástroje a freskové maľby s výjavmi gréckej mytológie, a to v najpôvabnejšom priestore letohrádku – v spoločenskej sále. Výlet plný zážitkov, sladkých dobrôt a vydareného počasia bol pre naše deti krásnym darčekom k ich sviatku.