• Testovanie pohybových predpokladov žiakov
          • Testovanie pohybových predpokladov žiakov

          • Cieľom projektu testovania pohybových predpokladov žiakov, ktorý sme realizovali aj v našej škole (v stredu 12. októbra 2022 / žiaci 1. a 3. ročníka) je informovať rodičov o stave pohybových predpokladov dieťaťa v porovnaní s deťmi, ktoré boli otestované v rámci celého populačného ročníka v SR. Zároveň poradiť a nasmerovať deti na športy, kde môžu uplatniť vrodené predpoklady. Túto službu rodičom štát poskytuje bezplatne.

            Testovacia batéria pre identifikáciu pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníkov ZŠ pozostávala z disciplín:

            1. telesná výška a telesná hmotnosť 
            2. predklon v sede s dosahovaním
            3. opakovaná zostava s tyčou
            4. výdrž v zhybe nadhmatom
            5. skok do diaľky z miesta
            6. ľah-sed
            7. kotúľanie 3 lôpt
            8. člnkový beh 4 x 10 m
            9. vlajková naháňačka
            10. viacstupňový vytrvalostný člnkový beh na 20 metrov

            Pre športový výkon v dospelosti v akomkoľvek športe ako aj pre správny (zdravý) vývoj dieťaťa je rozhodujúca všestranná pohybová príprava v detskom veku a pravidelnosť pohybu.

             

        • Jesenné prázdniny
          • Jesenné prázdniny

          • Jesenné prázdniny 2022 začínajú 28. októbra (piatok) a končia 31. októbra 2022 (pondelok). Nasledujúci utorok 1. novembra 2022 je Sviatok všetkých svätých, do lavíc sa žiaci vrátia až v stredu 2. novembra 2022.

             

        • Klub železničných modelárov
          • Klub železničných modelárov

          • "Je to každodenná, dlhoročná, zodpovedná práca a neraz aj vypätá snaha zachovať bezpečný a plynulý chod železničnej prevádzky..." V stredu 26. októbra 2022 sa žiaci ŠKD vybrali vlakom do Prešova, aby bližšie spoznali prácu zamestnancov ŽSR. Pridali sa k nim aj žiaci 4. ročníka, ktorí spojili návštevu pri príležitosti Dňa železničiarov aj s projektom Spoznávame Slovensko. Spoločne navštívili Klub železničných modelárov v Prešove, kde obdivovali jazdenie vláčikových súprav podľa grafikonu po trati, na ktorej boli reálne kópie staníc východného Slovenska. Deti mohli vlak aj riadiť, telefonicky komunikovať medzi jednotlivými stanicami, spúšťať železničné závory, prehadzovať výhybky a plniť rôzne iné úlohy spojené  s vláčikovými súpravami. Poďakovanie patrí všetkým železničným modelárom, ktorí si pre našich žiakov našli čas, sprevádzali ich a zasvätili do tajov práce zamestnancov našich železníc... 

        • Sabinovský slávik 2022
          • Sabinovský slávik 2022

          • V Mestskom kultúrnom stredisku v Sabinove sa v nedeľu 23. októbra 2022 uskutočnil už 24. ročník speváckej prehliadky Sabinovský slávik pod záštitou primátora mesta. Pätnásť slávikov zo sabinovského okresu rozospievalo kinosálu v Sabinove - medzi nimi aj ľudoví sólisti z našej školy - Alexandra Maľaríková a Richard Jurčenko. Okrem potlesku prítomných divákov a vecných cien si naši malí ľudoví speváci odniesli aj novú vzácnu skúsenosť, ktorú si právom zaslúžili – spievať s ozajstnou ľudovou cimbalovou hudbou na doskách, ktoré znamenajú svet. Ďakujeme im za skvelú reprezentáciu školy, obce...