• Slávik Slovenska 2023 - školské kolo
          • Slávik Slovenska 2023 - školské kolo

          • V raji prírody by nemal chýbať ani ľudový spev oslavujúci krásu života i ľudských vzťahov. V utorok 25. apríla 2023 sme zorganizovali v spoločenskej miestnosti PARK Hotela Čingov školské kolo súťaže Slávik Slovenska 2023. Súťažilo 34 spevuchtivých slávikov, ktorí sa na súťaž pripravili naozaj zodpovedne. Najviac potešili piesne z "babičkinej truhlice", ktoré ocenila naša porota "standing ovation" (predsedala p. riaditeľka Mgr. D. Jacová). Rozhodli následovne:                                                                   

            I. kategória (1., 2., 3. ročník):                                                                   

            1. miesto: R. Jurčenko, D. Príhodová

            2. miesto: T. Racová, M. Šarišský, T. Janič

            3. miesto: A. Džačovská, K. Koscelníková, D. Čubová, K. Šimová

            II. kategória (4. ročník):

            1. miesto: A. Čorba, M. Kicko

            2. miesto: T. Ľachová, L. Štefančíková

            V okresnom kole budú našu školu reprezentovať Richard Jurčenko a Aleš Čorba.

        • Perníková chalúpka
          • Perníková chalúpka

          • "Boli raz Janko a Marienka, ktorí neposlúchali mamičku a stratili sa v lese..." Tento čarovný príbeh poznáme všetci, no v podaní hercov Spišského divadla, ktoré sme navštívili v pondelok 24. apríla 2023 v rámci týždňa Školy v prírode, sme sa okrem hlavných postáv rozprávky skamarátili aj s cukrárom Figarom, lenivým kocúrom Cicom a nezbednou Včielkou Kájou. Interaktívna rozprávka deti nielen dobre pobavila, ale aj poučila, ako treba ochraňovať našu Zem pred Smrťobyľom. Rozprávka s envirotémou zábavne i poučne odštartovala týždeň strávený v prírode a s prírodou...

             

        • Veľkonočné prázdniny
          • Veľkonočné prázdniny

          • Posledný vyučovací deň: 5. apríl 2023 (streda)

            Veľkonočné prázdniny: 6. apríl 2023 – 11. apríl 2023

            Nástup do školy: 12. apríl 2023 (streda)

        • Zápis do 1. ročníka ZŠ alebo "Hrnček, var!"
          • Zápis do 1. ročníka ZŠ alebo "Hrnček, var!"

          • V dňoch 4. a 5. apríla 2023 sa v základnej škole uskutočnil zápis predškolákov do 1. ročníka ZŠ. Žiaci našej školy si pre budúcich školákov pripravili rozprávku Hrnček, var! Deti z materskej školy sa do dramatizácie známej rozprávky aktívne zapojili a predviedli všetkým svoje jazykové, rozumové, telesné i grafomotorické zručnosti...alebo...pomohli nájsť cestu domov lesným i domácim zvieratkám, tlieskali, počítali, zasúťažili si s hrnčekom v ruke, zaspievali krásne ľudové piesne a zatancovali si spolu vo veselej choreografii Jidzme kašu. A naostatok...poradili Aničke z rozprávky, na ktoré čarovné slovíčko netreba v živote zabúdať... Ďakujeme všetkým rodičom budúcich prvákov, ktorí prišli zapísať svoje dieťa do našej ZŠ a prejavili tak dôveru a spokojnosť s našou školou. 

          • Zápis detí do MŠ

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Rožkovany 190

            v zmysle zákona 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)

            v znení neskorších  predpisov a po dohode so  zriaďovateľom  

            OZNAMUJEME,

            že zápis detí do MŠ na školský rok 2023/2024 sa uskutoční v dňoch

            od 1. mája 2023 do 31. mája 2023

             

            Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie  je potrebné vyplniť  v elektronickej podobe na našej webovej stránke – www. zsmsrozkovany.edupage.org (na ľavej lište – Zápis do MŠ – aktívna bude od 01. – 31. 05.2023). Túto žiadosť je potrebné vytlačiť, podpísať  oboma  rodičmi  a potvrdiť detským lekárom o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa navštevovať MŠ a osobne doručiť do MŠ.

             

            Podmienky prijatia detí do materskej školy na školský rok 2023/2024:

            • Do materskej školy zapisujeme deti vo veku od 3-6 rokov.
            • Pre dieťa, ktoré dosiahne päť rokov veku do 31. augusta 2023 je predprimárne vzdelávanie povinné ako aj pre deti, ktoré budú pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania.
            • Prijímame deti, ktoré majú osvojené základné hygienické a samoobslužné návyky a sú primerane samostatné (nemá plienky, cumlík, samostatne sa naje lyžicou, napije z pohára, používa WC, umyje si ruky, oblečie základné časti odevu, obuje sa).

             

            Pokiaľ počet prijatých žiadosti bude prevyšovať kapacitné možnosti našej materskej školy,

            riaditeľka pri prijímaní detí bude rozhodovať o prijatí detí podľa týchto podmienok:

            A. Prednostne v zmysle školského zákona (§ 59) sa prijmú deti v tomto poradí:

            1. deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné a majú trvalý pobyt

            v obci Rožkovany (spádová oblasť)

            2. deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné bez ohľadu na trvalý

            pobyt dieťaťa

            B. Ostatné podmienky prijímania detí do materskej školy (v poradí):

            3. deti vo veku štyroch rokov

            4. deti vo veku troch rokov

            5. deti vo veku dvoch rokov

             

            V Rožkovanoch: 17.04.2023                          

        • Škola v prírode
          • Škola v prírode

          • Nerušený oddych a relax v prekrásnom prírodnom prostredí Čingov - Hradisko, vstupnej brány do Slovenského raja, komfortné ubytovanie v skutočnom raji s nádherným výhľadom na panorámu Slovenského raja a neďalekých Vysokých Tatier, turistické chodníky priam na dosah ruky, výbornú kuchyňu a príjemnú atmosféru prívetivého personálu PARK Hotela - to všetko si vychutnávali predškoláci a žiaci ZŠ s MŠ v Škole v prírode v tomto školskom roku (24. - 28. apríla 2023). Učenie v prírode, turistika, šport a zábava tvorili hlavnú náplň nášho každodenného programu - túra po žltej značke na Tomášovský výhľad, návšteva atrakcie - Košiarny Briežok, jazda na konskom záprahu, športové hry na ihrisku, ranné rozcvičky... Nechýbal ani večerný spoločenský program plný zábavy a poznávania svetadielov (Ázia, Afrika, Európa, Amerika). Deti nepotrebovali žiadne zložité hračky, počítač či telefón, aby zahnali nudu... vystačili si s prírodou, čerstvým vzduchom, zmysluplnými aktivitami, disciplínou, vzájomnou pomocou a priateľstvom.

             

             

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Ekologicky motivovaný sviatok Deň Zeme sme v našej škole oslávili v piatok 21. apríla 2023. Deti MŠ a žiaci ZŠ sa s veľkou chuťou a nadšením pustili do upratovania našej obce (zbierali odpadky, čistili okolie školy i miestny potôčik). Okrem spomínaných tradičných aktivít učíme deti „investovať do našej planéty“ aj v rámci edukačného procesu počas celého roka... pestovať rastliny, triediť odpad, neodhadzovať odpadky v prírode, dávať odpadu druhú šancu na využitie, šetriť elektrickou energiou, nevyhadzovať jedlo, chodiť do školy pešo či na bicykli... Dnes sme naozaj oslavovali... s našou Zemou... poďakovala nám pekným slnečným dopoludním...

        • MINI PLAYBACK SHOW
          • MINI PLAYBACK SHOW

          • ...prehliadka zameraná na čo najvernejšiu imitáciu slovenských alebo zahraničných sólo interpretov alebo hudobných skupín, na ktorej predviedli svoj tanečný a spevácky talent deti ŠKD Hornotoryského regiónu v štýle 90. roky. V stredu 19. apríla 2023 sa MINI PLAYBACK SHOW (21. ročník) zúčastnili aj žiaci nášho ŠKD. V Mestskej galérii v Lipanoch predviedli svoje spevácko-tanečné schopnosti Karin Koscelníková, Aleš Čorba, Timotej Čorba, Richard Jurčenko, Adam Jurčenko, Alexandra Maľariková, Dalibor Marchevka, Tamara Racová, Tamara Maľaríková, Daniela Girašková, Alica Džačovská a Tobias Koscelník nielen imitáciou piesní B. Haščákovej, skupiny Elán a Hečkovcov, ale aj napodobením vonkajšej vizáže a predvádzaním tej naozajstnej show...