• Zápis do 1. ročníka ZŠ


          • Riaditeľka ZŠ s MŠ v Rožkovanoch podľa zákona (odsek 1 § 10 vyhlášky MŠ SR č. 350/2008 Z. z. o základnej škole) oznamuje všetkým rodičom detí narodených v mesiacoch september - december 2016,  január – august 2017 a detí, ktoré mali odklad školskej dochádzky, že zo zákona im vyplýva povinnosť zapísať ich do školy na školský rok 2023/2024. 

            Rodičia/zákonní zástupcovia dieťaťa vyplnia elektronickú prihlášku na web-stránke školy, ktorá bude aktivovaná od 1. do 5.  apríla 2023 vrátane. 

            Údaje na prihláške vypíšte gramaticky správne s použitím diakritiky (mäkčene, dĺžne). K prihláške je potrebné doložiť/nahrať prefotený rodný list dieťaťa.

            Zápis do 1. ročníka na školský rok 2023/2024 sa uskutoční 5. apríla 2023 (streda).

            Organizácia zápisu:

            • dopoludnie: hravé aktivity v priestoroch ZŠ
            • popoludnie (13.00-16.00h): zákonný zástupca s dieťaťom si prevezme potvrdenie o zápise (pamätný list...)

            K zápisu je potrebné zaplatiť 6 € (Moje prvé čiary, 6 písaniek s predtlačou):

            • komu: p. zást. E. Marhevkovej v MŠ,
            • dokedy: najneskôr do 21. 4. 2023,

            V prípade, že rodič nemá možnosť vyplniť elektronickú prihlášku, príde dieťa zapísať do školy osobne (5.4.2023). K prihláške je potrebný rodný list dieťaťa a občiansky preukaz zákonného zástupcu dieťaťa.

            Termín zápisu je záväzný a rodič je povinný ho dodržať!

        • Karneval
          • Karneval

          • "Na známosť sa všetkým dáva: V Rožkovanoch veľká sláva. Koná sa tam presne dnes, fašiangový slávny ples. Vstúpiť sa dá s pozvánkou, krásnych masiek - plný dom. Veľkí i tí celkom malí, radi by si zaplesali..." Výborná nálada panovala v materskej i základnej škole v utorok 21. februára 2023 dopoludnia, kedy sme sa všetci tešili na tradičný školský karneval. Ozajstná zábava však nastala, keď do kultúrneho domu nastúpili masky (žiaci ZŠ), ktoré sa postupne predstavovali, tancovali pri svižnej hudbe, súťažili a čakali na vyhodnotenie o najvtipnejšiu, najviac rozprávkovú, najoriginálnejšiu, svetovú... masku. Zvíťazili však všetci, ktorí mali chuť zabávať sa a užívať si posledný fašiangový deň. Za odmenu získali masky vecné ceny a sladkosti.

             

        • Peter Adamov a jeho výchovný koncert
          • Peter Adamov a jeho výchovný koncert

          • Slovenský spevák, textár, skladateľ a multiinštrumentalista. Deti a rodičia ho poznajú aj ako Majstra Netopiera z projektu pre deti Spievankovo a Kráľovná Harmónia. Peter Adamov je jedným z najuniverzálnejších spevákov na slovenskej scéne. V pondelok 20. februára 2023 zavítal tento výnimočný hudobník aj medzi nás – deti MŠ a žiakov ZŠ a pripravil si pre nás všetkých zaujímavý výchovný koncert. Vystúpenie plné hudby, hry na gitare a píšťale, spevu, hudobných hádaniek, dychových a relaxačných cvičení bolo zábavné, poučné a v mnohom aj inšpirujúce. Všetci sme na malý okamih zabudli na povinnosti všedného dňa a vychutnali si zábavu, pohodu a dokonalú muzikoterapiu. Ďakujeme Ti, Majster hudby, za príjemné dopoludnie...

        • Lyžiarsky kurz v MŠ
          • Lyžiarsky kurz v MŠ

          • Koncom februára sa predškoláci z Materskej školy v Rožkovanoch zúčastnili lyžiarskeho kurzu s názvom ,,Tučniačik“. Deťom nechýbala chuť, radosť  a odvaha pri získavaní nových zručností v lyžovaní. Dokázali prekonať samých seba a utužili si kamarátske vzťahy v kolektíve. Skvelý zážitok nám zaručila krásna príroda a slnečné počasie.  Lyžiarsky výcvik sme ukončili  slávnostným oceňovaním, kde deti získali medaily. Ďakujeme inštruktorom za milý a profesionálny prístup a taktiež rodičom za podporu a spoluprácu pri uskutočnení lyžiarskeho kurzu.

        • ASTRO SHOW
          • ASTRO SHOW

          • V piatok 17. februára 2023 ponúklo prenosné planetárium (Občianskeho združenia Astronómia pre všetkých) deťom MŠ a žiakom ZŠ v Rožkovanoch nezvyčajný zážitok (ASTROSHOW) a porozprávalo čo to o vesmíre v programe Planéty Slnečnej sústavy a ročné obdobia. Vzdelávací program nás na úvod preplavil vesmírom, ukázal nám jednotlivé planéty, hmloviny či galaxie a na záver programu nám predstavil štart rakety a odlet do vesmíru. Prenosné planetárium ponúklo spôsob ako popularizovať vedu, nový projekt o vesmírnych zaujímavostiach... ponúklo oblohu, ktorá prišla dnes priamo k nám...

             

             

        • "Rómovia recitujú"
          • "Rómovia recitujú"

          •  

            Recitačná súťaž Rómovia recitujú vychádza z myšlienky, že sú nielen dobrí tanečníci a hudobníci, ale vynikajú aj v intelektuálnych činnostiach, teda aj v recitovaní. Súťaž „RÓMOVIA RECITUJÚ“ sa organizuje pod záštitou Občianskeho združenia Ďakujem – „Paľikerav“ v Košiciach. Vo štvrtok 16. februára 2023 sa v Prešove uskutočnil 7. ročník tejto obľúbenej súťaže, do ktorej sa zapojili aj žiaci 2. ročníka našej školy - súrodenci Kevin Sivák a Jitka Siváková, ktorí súťažili v kategórii prednes poézie slovenského jazyka. Obidvom ďakujeme za účasť a reprezentáciu v tejto recitačnej súťaži.

             

        • Zimné korčuľovanie
          • Zimné korčuľovanie

          • Zima je obdobím, ktoré ponúka deťom viac možností pohybových aktivít. Korčuľovanie je súčasťou nášho vzdelávacieho programu v rámci sezónnych športových aktivít. Šport, ktorý vyžaduje koordináciu, silu, obratnosť, flexibilitu či vytrvalosť. Nabrúsené korčule, rukavice, prilby, termosky naplnené čajom a chuť vyšantiť sa na ľade – to patrilo k výbave žiakov 3. a 4. ročníka našej základnej školy, ktorí si užili korčuľovanie vo štvrtok 9. februára 2023 (1. a 2. vyučovacia hodina) v hokejovej hale v Lipanoch. Niektorí sa v základoch korčuľovania zdokonaľovali, iní len začínali správnym postojom, prvými "krôčikmi" na ľade, základnými pohybmi a... nevzdali to ani po prvom páde. Vzájomná pomoc a povzbudenie od učiteľov, dobrá nálada a radosť z pohybu pomáhali žiakom prekonať všetky prekážky na ľade. Určite si to v najbližších dňoch opäť zopakujeme...