• Zápis detí do MŠ Rožkovany
          • Zápis detí do MŠ Rožkovany

          • Na základe rozhodnutia ministerstva školstva sa žiadosti na školský rok 2020/2021 prijímajú od  30. apríla 2020  do 31. mája  2020  elektronicky bez osobnej prítomnosti dieťaťa.

            Zákonný zástupca dieťaťa vyplní žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ elektronicky, bez potvrdenia od lekára pre deti a dorast. Lekárske potvrdenie doručí zákonný zástupca dodatočne, najneskôr do konca júna 2020. Ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa zákonný zástupca dodatočne nepriloží potvrdenie o zdravotnom stave, dieťa bude prijaté na adaptačný pobyt. 

            https://www.minedu.sk/data/att/16003.pdf

            Žiadosť nájdete tu:

            https://zsmsrozkovany.edupage.org/text/?text=text/text3&subpage=3

            Vyplnenú žiadosť prosíme posielajte elektronicky na email:     ms.rozkovany@gmail.com

        • Naši školáci - učíme sa na diaľku
          • Naši školáci - učíme sa na diaľku

          • Žiaci našej základnej školy si v podmienkach "domácej školy" dokážu poradiť, aj keď nesedia dopoludnia v školských laviciach. Usilovne si plnia svoje školské povinnosti za pomoci svojich rodičov a poniektorí (najmä štvrtáci) aj samostatne. Čítajú, píšu, počítajú, kreslia, niektorí aj cvičia, vzorne posielajú vypracované úlohy a zbierajú tak pochvalu od svojich učiteľov. Dokonca čítajú texty zo Šlabikára a Čítanky cez videočet, recitujú básničky, ústne odpovedajú na otázky, počúvajú výklad od svojej pani učiteľky a navzájom sa zhovárajú. So svojimi vypracovanými úlohami sa radi aj pochvália...

        • Spolu ho porazíme!
          • Spolu ho porazíme!

          • Celý svet straší niečo miniatúrne. Čo ani nevidno, ale dokáže nás skrotiť a dáva veľa pokory. Táto choroba nám zrazu zavrela školy a rodičia si môžu vyskúšať prácu učiteľov. Deti sa učia doma a odrazu im chýbajú kamaráti a v mnohých prípadoch aj my, učitelia. Naši žiaci dostávajú každým dňom úlohy online. S vypracovaním pomáhajú aj rodičia a učitelia sedia pri počítačoch a kontrolujú prácu svojich žiakov. Sú žiaci, ktorí posielajú svoje úlohy zodpovedne, úhľadne vypracované, no niektorí vypracujú úlohu s chybami a bez kontroly. Ďakujeme všetkým žiakom a rodičom, ktorí nám v tomto čase poslali milé prekvapenie - blahoželanie ku Dňu učiteľov. Veľa trpezlivosti  a pokory...spolu to dáme...

        • Veľkonočné prázdniny
          • Veľkonočné prázdniny

          • V dňoch 9. apríla 2020 (štvrtok) - 14. apríla 2020 (utorok) budú veľkonočné prázdniny. V týchto dňoch bude online výučba prerušená. Vyučovanie online začne 15. apríla 2020 (streda).

            Kolektív Základnej školy s materskou školou v Rožkovanoch Vám želá príjemné prežitie veľkonočných sviatkov a veľa oddychu a príjemne strávených chvíľ v kruhu rodiny.

        • Zápis do 1. ročníka - Pozor zmena!
          • Zápis do 1. ročníka - Pozor zmena!

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou v Rožkovanoch oznamuje všetkým rodičom detí narodených v mesiacoch september - december 2013,  január – august 2014 a detí, ktoré mali odklad školskej dochádzky, že zo zákona im vyplýva povinnosť zapísať ich do školy na školský rok 2020/2021.

            Na základe usmernenia ministerstva školstva sa na základných školách deti tento rok nemôžu osobne zúčastniť zápisu, preto zápis sa uskutoční elektronickou formou dňa:

            16. a 17. apríla 2020 - tj. štvrtok a piatok  vyplnením elektronickej prihlášky v sekcii vľavo na stránke - navigácia - elektronická prihláška - vyplniť novú prihlášku (všetky kolonky).

            alebo kliknite na tento odkaz: elektronická prihláška

            Ku prihláške je potrebné poslať (v prílohe) prefotený:

            • rodný list dieťaťa
            • občianský preukaz zákonného zástupcu dieťaťa

            Prílohy posielajte v eletronickej prihláške (v dohľadnej dobe má byť aktívna), poštou alebo emailom.

             

            • Termín zápisu je záväzný a rodič je povinný ho dodržať !

             

             

          • Aktuálne informácie

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            OPATRENIA MINISTERSTVA ŠKOLSTVA

             

            • Školy zostanú zatvorené až do odvolania
            • Zápis do ZŠ  sa bude uskutočňovať od 15.04. do 30.04.2020, ale bez osobnej prítomnosti detí.
            • Ministerstvo školstva pripravuje novú webovú stránku www.ucimenadialku.sk, kde nájdu učitelia, žiaci, ale i rodičia materiály pre digitálne vzdelávanie a ďalšie dôležité informácie.Stránka bude k dispozícii v najbližších dňoch.
            • Zápis do 1. ročníka na našej škole bude prebiehať od 15.04. do 17.04.2020. Potrebné je vyplniť prihlášku elektronicky (http://zsmsrozkovany.edupage.org/register/). Bližšie informácie budú zverejnené na stránke školy do stredy 1.4.2020.

            • Zároveň Vám oznamujem, že platí prísny zákaz vstupu do areálu školy do odvolania.

              Mgr. Darina Jacová, riaditeľka školy

               

               

        • AKTUÁLNE USMERNENIE K ŠÍRENIU KORONAVÍRUSU!!!
          • AKTUÁLNE USMERNENIE K ŠÍRENIU KORONAVÍRUSU!!!

          • Krízový štáb v Rožkovanoch po svojom zasadnutí dňa 12. marca 2020 rozhodol uzatvoriť školské zariadenie v svojej pôsobnosti, t. j. MŠ a ŠJ aj 13. marca 2020 (piatok).

            Od pondelka 16. marca 2020 budú zatvorené všetky školské zariadenia v obci Rožkovany, t. j. ZŠ, MŠ, ŠJ v karanténnej uzávere 14 dní, podľa nariadenia vlády SR. Žiadame všetkých rodičov a žiakov, aby si nemýlili karanténu s prázdninami!!! Počas karantény musí byť žiak/dieťa v domácom prostredí, nenavštevovať spolužiakov, známych. V priebehu týchto dní sa s každým žiakom spojí triedny učiteľ, aby sa dohodli na domácich cvičeniach.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • V zmysle usmernenia MŠ SR v Bratislave prerušujeme vyučovanie v Základnej škole v Rožkovanoch z dôvodu karanténnych opatrení. Riaditeľka školy udeľuje žiakom ZŠ riaditeľské voľno v dňoch 12. - 13. marca 2020 (štvrtok - piatok). Situáciu monitorujeme, priebežne vyhodnocujeme a riadime sa usmerneniami kompetentných orgánov. Žiadame vás o ochranu svojich detí - našich žiakov striktným dodržiavaním karantény. Vyučovanie sa začne 16. marca 2020 (pondelok), ak kompetentné orgány SR nerozhodnú inak.

        • Usmernenie k šíreniu koronavírusu
          • Usmernenie k šíreniu koronavírusu

          • V súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 zasadal dňa 6. 3. 2020 Ústredný krízový štáb, ktorý prijal viaceré nové opatrenia a zákazy.

            Na základe uvedených prijatých opatrení Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vydáva 2. usmernenie k šíreniu koronavírusu pre školy, školské zariadenia, zamestnancov rezortu školstva a športové zväzy v tomto znení:

            RUŠIA SA :

            1. s okamžitou platnosťou všetky zájazdy, exkurzie a študijné pobyty žiakov a študentov do zahraničia,

            2. návštevy v reedukačných výchovných zariadeniach až do odvolania.

            Dôrazne sa neodporúča cestovať do krajín, kde sa koronavírus objavil - hlavne do Talianska.

            MŠVVaŠ nemá možnosť vylúčiť z vyučovania v rámci povinnej školskej dochádzky žiakov, ktorí neprejavujú príznaky ochorenia len z dôvodu, že boli na pobyte v oblastiach postihnutých výskytom koronavírusu, je potrebné riadiť sa pokynmi hlavného hygienika, regionálneho úradu verejného zdravotníctva resp. Úradu verejného zdravotníctva.

            MŠVVaŠ zároveň chápe obavy rodičov a detí z koronavírusu, a preto DÔRAZNE apeluje na rodičov, pokiaľ sa ich deti vrátili z oblastí, kde sa koronavírus objavil, aby sami zvážili ich 14 dňovú domácu izoláciu.

            Ak sa osoby, ktoré sa zdržiavali v oblastiach, kde sa koronavírus objavil, rozhodnú nerešpektovať odporúčanie ostať doma a zamestnávateľ resp. zriaďovateľ má obavy z možného rozširovania koronavírusu, má možnosť svoje kroky konzultovať s regionálnym úradom verejného zdravotníctva resp. s Úradom verejného zdravotníctva.

            Pre materské školy odporúčame prijať po konzultácii so zriaďovateľom rovnaké opatrenia týkajúce sa zaraďovania chorých detí do kolektívu. V tomto prípade taktiež DÔRAZNE apelujeme na zodpovednosť rodičov voči ostatným deťom.

            Naďalej platí, že v prípade, ak sa žiaci, učitelia, zamestnanci škôl a školských zariadení a taktiež zamestnanci rezortu školstva vrátili z oblastí, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, musia takéto osoby v najbližších 14 dňoch od návratu kontrolovať svoj zdravotný stav.

            Naďalej trvale až do odvolania platia a musia sa dodržiavať nižšie uvedené odporúčania:

            · V prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach, kde sa vírus vyskytol, objavia počas 14 dní od návratu symptómy spojené s ochorením spôsobeným koronavírusom, a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle, táto osoba musí ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi,

            · v prípade, že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie,

            · v prípade, že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť, že osoba ostane v domácej karanténe,

            · v prípade, že sa vyskytne podozrenie u žiaka bývajúceho na internáte, je potrebné postupovať obdobne.

            Pre materské školy, základné školy, stredné školy, vysoké školy, školské zariadenia, študentské domovy a internáty ministerstvo školstva odporúča dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia:

            - pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu,- nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami,- pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša,- vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktorí majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť.

            Dôrazne žiadame zriaďovateľov a riaditeľov škôl:

            1. aby zabezpečili v školách teplú vodu,

            2. nedezinfikovali ruky deťom netradičnými dezinfekčnými prostriedkami (napríklad octom),

            3. denne prostredníctvom školských rozhlasov upozorňovali a vyzývali deti na prísne dodržiavanie vyššie uvedených všeobecne preventívnych ochranných opatrení,

            4. zabezpečili zvýšené hygienické opatrenia v sociálnych zariadeniach a v školských jedálňach.

            Odporúčanie pre športové zväzy a kluby ohľadom organizovania športových podujatí:

            Na základe rozhodnutia ústredného krízového štábu sa ruší ČSOB maratón.

            MŠVVaŠ ďalej odporúča pri organizovaní športových podujatí:

            · realizovať tieto športové aktivity bez účasti divákov,

            · ak športové zväzy, obce resp. iné subjekty plánujú organizovať športové podujatie na verejných priestranstvách, zvážiť ich konanie,

            · pri organizovaní športových podujatí svoje postupy konzultovať so samosprávou, úradom verejného zdravotníctva (regionálnym hygienikom) a medzinárodnými športovými zväzmi,

            · ak sa športové podujatie bude organizovať, zvážiť účasť športovcov z krajín, kde sa koronavírus objavil.

            Call centrá:· Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky – 0917 222 682· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici - 0918 659 580· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave – 0917 426 075· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre – 0948 495 915· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave - 0905 903 053· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne – 0911 763 203· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach – 0918 389 841· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Prešove – 0911 908 823· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline – 0905 342 812

        • Oznam - jarné prázdniny
          • Oznam - jarné prázdniny

          • Jarné prázdniny pre žiakov Prešovského kraja začali v pondelok 2. marca 2020 a trvali do piatka 6. marca 2020. Vyučovanie po prázdninách sa začalo v pondelok 9. marca 2020.

        • Cyklomapa Dolný Šariš
          • Cyklomapa Dolný Šariš

          • Neviete kam vyraziť? Chcete sa dozvedieť, aké atrakcie a možnosti ponúka región Dolný Šariš? Nie je nič jednoduchšie, ako si prezrieť maľovanú cyklomapu Dolný Šariš a odhaliť všetko, čo je v tomto regióne krásne a zaujímavé. Krajina na mape je zachytená z perspektívy, ktorá je ľahko čitateľná aj dieťaťu a obsahuje overené a bezpečné cyklotrasy. Mapa vznikla preto, aby podporila záujem detí o cykloturistiku a o spoznávanie svojej vlasti. Je určená pre deti a tie sú dokonca jej spoluautormi. Všetky maľby a kresby maľovali a kreslili deti z miestnych škôl a detských domovov. Z našej školy si tvorcovia vybrali ilustráciu Dominiky Ľachovej, na ktorej zobrazuje Kostol sv. Antona, opáta v Rožkovanoch.

        • Naj dievča - Naj chlapec ŠKD
          • Naj dievča - Naj chlapec ŠKD

          • Školský klub detí v Rožkovanoch sa môže pochváliť bohatou a mnohostrannou činnosťou: športovým pondelkom, vzdelávacím utorkom, zručnou stredou, umeleckým štvrtkom a hravým eko-piatkom. Jednou z aktivít je aj príprava a účasť v obľúbenej súťaži NAJ DIEVČA - NAJ CHLAPEC ŠKD HORNEJ TORYSY 2020, ktorá sa uskutočnila v stredu 26. februára 2020 v Mestskej galérii v Lipanoch. 47 súťažiacich z 9 školských klubov sa predstavili v módnej prehliadke na tému Rozprávková postava a vo voľnej disciplíne. V I. kategórii - chlapci získal Aleš Čorba 3. miesto, v II. kategórii - chlapci sa umiestnil Samuel Sabolík na 3. mieste, v II. kategórii - dievčatá získala Emma Kicková 2. miesto a Veronika Sabolíková 3. miesto. Tanečné kreácie predviedli nesúťažne aj Dominika Ľachová, Sabrina Sedláková, Sebastián Verešpej a Richard Girašek. 

        • Šaliansky Maťko 2020 - krajské kolo
          • Šaliansky Maťko 2020 - krajské kolo

          • Krajské kolo súťaže v prednese povesti Šaliansky Maťko J. C. Hronského sa uskutočnilo v priestoroch ZŠ Májové námestie 1 v Prešove -  v stredu 26. februára 2020. Do tejto súťaže sa zapojilo 12 okresov Prešovského kraja a spolu vo všetkých troch kategóriach v prednese slovenskej povesti súťažilo 36 žiakov. Náš okres reprezentoval v 1. kategórii tretiak Damián Lesný (víťaz okresného kola v Lipanoch) s povesťou Trtrtr. Získal čestné uznanie a cenu poroty za výber povesti, ďalšiu recitačnú skúsenosť a obdiv nás všetkých za úspešnú reprezentáciu našej školy i sabinovského okresu. 

        • Karneval
          • Karneval

          • Fašiangy sú veselým obdobím, počas ktorého sa odohrávajú tanečné zábavy, bály i karnevaly. V utorok 18. februára 2020 sa deti MŠ, žiaci ZŠ i učitelia spolu zabávali, tancovali a šantili na našom tradičnom karnevale. V dopoludňajších hodinách sa kultúrny dom v Rožkovanoch zrazu zmenil na prehliadku krásnych masiek, ktoré spolu oslavovali veselý fašiangový čas. Porotu, ale aj nás všetkých zaujali masky - Flinstonovci z doby kamennej, Mlynček na mäso, Robot, Strašiak, Červené krvinky, Jar, Harry Potter, Mojžiš, Faraón, Policajt, Kominár, Športovci, Maliarka, Bábika na kľúčik, Semafor... a mnohé ďalšie... O skvelú zábavu sa postarali aj kovbojky (p. učiteľky) a DJ kovboj (p. učiteľ). Po príjemne strávenom fašiangovom dopoludní nás všetkých občerstvili chutné šišky z kuchyne našich p. kuchárok a ovocie z fondu ZRPŠ... ďakujeme!

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          • https://zsmsrozkovany.edupage.org/register/?eqa=d2hhdD1mb3Jt

            Riaditeľka Základnej školy s materskou školou v Rožkovanoch oznamuje všetkým rodičom detí narodených v mesiacoch september - december 2013,  január – august 2014 a detí, ktoré mali odklad školskej dochádzky, že zo zákona im vyplýva povinnosť zapísať ich do školy na školský rok 2020/2021.

            Zápis sa uskutoční elektronickou formou dňa:

            16. apríla 2020 - štvrtok 

            • vyplnený -  protokol o zápise žiaka do 1. ročníka ( možnosť stiahnutia z našej web stránky v sekcii tlačivá pre rodičov, na stiahnutie)
            • https://zsmsrozkovany.edupage.org/register/?eqa=d2hhdD1mb3Jt
            • Termín zápisu je záväzný a rodič je povinný ho dodržať !

             

        • Hviezdoslavov Kubín 2020 - školské kolo
          • Hviezdoslavov Kubín 2020 - školské kolo

          • Poézia, próza, každý deň, zas a znova...  Príprava na najstaršiu a najprestížnejšiu súťaž v oblasti umeleckého prednesu a divadiel poézie na Slovensku je niekedy náročná. Hlavne, ak máte nájsť vhodný text, niečo nové, niečo zaujímavé... Dňa 12. februára 2020 sme v našej škole uskutočnili školské kolo 66. ročníka súťaže Hviezdoslavov Kubín 2020. Prednášaná próza a najmä poézia bola v tomto roku zastúpená bohatým výberom autorov a množstvom súťažiacich 1. - 4. ročníka. V umeleckom prednese prózy získal 1. miesto D. Lesný (3. r.), 2. miesto T. Farkas (2. r.) a 3. miesto T. Pribula (3. r.). V umeleckom prednese poézie získala 1. miesto D. Futejová (2. r.), 2. miesto M. Kosťov (4. r.), S. Verešpej (4. r.), K. Randlová (4. r.), M. Bajus (2. r.) a 3. miesto T. Ľachová (1. r.), D. Ľachová (4. r.), M. Pribula (2. r.), D. Čuba (4. r.). V okresnom kole súťaže budú našu školu reprezentovať D. Lesný a D. Futejová.

        • Triedne aktívy/konzultácie
          • Triedne aktívy/konzultácie

          • Dňa 10. februára 2020 (pondelok) sa v základnej škole uskutočnili triedne aktívy/konzultácie v jednotlivých ročníkoch od 13:30 hod. do 16:00 hod., na ktorých boli rodičia žiakov 1. - 4. ročníka oboznámení s výchovno-vzdelávacími výsledkami a správaním žiakov školy za 1. polrok školského roka 2019/2020. Ďakujeme našim rodičom za účasť  a spoluprácu s našou školou.

        • Polročné prázdniny
          • Polročné prázdniny

          • Polročné prázdniny v školskom roku 2019/2020 budú v pondelok 3. februára 2020. Školské vyučovanie v druhom polroku sa začne 4. februára 2020 (utorok).

        • TrickLandia
          • TrickLandia

          • Ďalším prekvapením pre našich žiakov 1. - 4. ročníka bola návšteva zábavného parku TrickLandia v Starom Smokovci - miesta, kde sme zažili jedinečné putovanie Slovenskom v galérii trick-artu a optických ilúzií. Na prvý pohľad sme všetci mali pocit, že veci sú skutočné, až po premýšľaní o nich sme prišli na to, že ide len o trik. Bolo to vzrušujúce a zábavné pre nás všetkých... Naše dobrodružstvá v tatranskej prírode a v galérii vizuálnych ilúzií boli umocnené zážitkom z cesty domov. ...pozemnou lanovkou zo strediska Hrebienok... moderným nízkopodlažným elektrickým vlakom zo Starého Smokovca... rýchlikom z Popradu do Kysaku... a "Alžbetkou" do rodných Rožkovian...

        • OZNAM: Obnovenie vyučovania v ZŠ od 1.6.2020
          • OZNAM: Obnovenie vyučovania v ZŠ od 1.6.2020

          • Milí rodičia, na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR od 1. júna 2020 základná škola začne s obnovou školského vyučovania a výchovnej činnosti ŠKD v 1. až 4. ročníku.

            Prosíme rodičov, ktorí majú záujem o opätovný nástup detí do základnej školy, nech svoje záväzné rozhodnutie oznámia triednym učiteľom alebo na emailovú adresu zsmsrozkovany@gmail.com najneskôr do 21.05.2020 do 20:00 hod. Po tomto termíne už nebude možné dodatočne dieťa do ZŠ prihlásiť!

            Je potrebné napísať:

            Oznamujem Vám, že moje dieťa .......meno a priezvisko....nastúpi/nenastúpi od 1.6.2020  do základnej školy.

            Pri organizácii výchovno-vzdelávacieho procesu škola zváži všetky personálne, materiálne, priestorové možnosti a aktuálnu hygienicko-epidemiologickú situáciu. Žiaci školy budú rozdelení do tried, tak ako obvykle s maximálnym počtom 20 žiakov. Vzhľadom na priestorové podmienky našej školy, zvažujeme niekoľko alternatív. Metódy a obsah vzdelávacích a záujmových činností bude prispôsobený aktuálnym požiadavkám.

            Zákonný zástupca:

            • Dodržiava pokyny riaditeľky školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky základnej školy do konca školského roku 2019/2020. Upozorňujeme rodičov, že počas júna im nebude umožnený vstup do vnútorných priestorov budovy školy.
            • Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Klikni na tento odkaz: Vyhlásenie o zdravotnom stave dieťaťa.
            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.
            • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľku školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.
            • Nahlási záujem žiaka o stravovanie počas júna vedúcej školskej jedálne v priebehu budúceho týždňa (25.5. - 27.5.2020) sms správou na t. č. 0917 205 199 (treba uviesť meno a priezvisko žiaka a triedu). Jedálny lístok bude zverejnený dňa 25.5.2020.

            Mgr. Darina Jacová - riaditeľka školy