• Dôležitý oznam: Zriadenie mobilného odberového miesta v Rožkovanoch
          • Dôležitý oznam: Zriadenie mobilného odberového miesta v Rožkovanoch

          •  

            Návrat detí a žiakov do MŠ a ZŠ (8. februára 2021) bude podmienený preukázaním negatívneho testu zo strany rodičov a zamestnancov ZŠ s MŠ v Rožkovanoch. 

            Oznamujeme Vám, že obec Rožkovany pracuje na zriadení mobilného odberového miesta (v priestoroch Kultúrneho domu v Rožkovanoch) na antigénové testovanie pre občanov (rodičov, starých rodičov, zamestnancov ZŠ s MŠ), ktorí sa budú musieť preukázať 8. 2. 2021 pri nástupe detí a žiakov do školy negatívnym testom na COVID-19. Testovanie sa uskutoční v sobotu 6. februára 2021 v dopoludňajších i popoludňajších hodinách. 

            Test jedného zo zákonných zástupcov (nie starší ako 7 dní) je potrebný pri nástupe detí do MŠ a žiakov do ZŠ v pondelok 8. februára 2021. Výnimku z testovania majú rodičia a zamestnanci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 a majú o tom doklad nie starší ako tri mesiace.

            Ďakujeme p. starostke B. Kollárovej, ktorá vyšla v ústrety zamestnancom a rodičom žiakov ZŠ s MŠ v Rožkovanoch pri zriadení mobilného odberového miesta v mieste bydliska.

            Podrobnejšie informácie Vám poskytneme hneď, ako to bude možné.

        • Organizácia vyučovania od 1.2.2021
          • Organizácia vyučovania od 1.2.2021

          • Vážení rodičia,
            na základe vyjadrenia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR sa v týždni od 1.2.2021 - 5.2.2021 pokračuje v dištančnej forme vzdelávania. ŠKD i MŠ budú aj v tomto týždni navštevovať len prihlasené deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, prípadne deti rodičov, ktorí nemôžu vykonávať prácu z domu a nemôžu svojmu dieťaťu zabezpečiť počas dňa starostlivosť.
            Polročné prázdniny boli zrušené a od pondelka 1.2.2021 pokračujeme v dištančnom vzdelávaní podľa rozvrhu hodín a nastavených pravidiel. SPOLU TO ZVLÁDNEME!

             

             

        • Hodnotenie žiakov v 1. polroku šk. r. 2020/2021
          • Hodnotenie žiakov v 1. polroku šk. r. 2020/2021

          • V piatok 29. januára 2021 sme ukončili 1. polrok školského roka 2020/2021. Zákonní zástupcovia žiakov našej školy si môžu prostredníctvom konta v Edupage pozrieť výpis slovného hodnotenia (1. ročník) a klasifikácie prospechu a správania (2., 3., 4. ročník) za I. polrok školského roka 2020/2021. Poďakovanie patrí všetkým učiteľom našej školy za zodpovedný prístup a vynaložené úsilie pri vzdelávaní žiakov v prezenčnej a dištančnej forme. Zároveň ďakujeme aj všetkým rodičom, ktorí zodpovedne pomáhajú pri vzdelávaní svojich detí a spolupracujú so školou.

        • NOVINKA súťaže Recykluj a vyhraj!
          • NOVINKA súťaže Recykluj a vyhraj!

          • Aj v tomto roku pokračuje súťaž Recykluj a vyhraj s firmou MILK-AGRO. Základné pravidlá sa oproti iným ročníkom nemenia, dokonca organizátori obľúbenej súťaže pridali NOVINKU: Kategória G - jednotlivec (FB MILK-AGRO). Táto súťažná kategória je určená pre jednotlivcov a prebieha na sociálnej sieti www.facebook.com/milkagro.sk, kde budú žiaci oslovovaní príspevkami v pravidelných intervaloch. Ako na to? Čakaj na milkagro príspevok s výzvou, vyfoť sa so svojim najobľúbenejším SABI produktom a pošli fotku do komentára príspevku. Každý mesiac získa jeden zo súťažiacich nový mobilný telefón. Súťaž končí 30. apríla 2021. Zbieraj hliníkové viečka, tetrapak z mlieka, trieď odpad a poteš tak nielen seba, ale najmä našu prírodu...

        • Organizácia vyučovania od 25.1.2021
          • Organizácia vyučovania od 25.1.2021

          • Milí rodičia,

            vzhľadom na epidemickú situáciu pokračuje vzdelávanie žiakov 1. stupňa ZŠ aj v nasledujúcom týždni od 25.01. do 29.01.2021 dištančnou formou. ŠKD i MŠ budú aj v tomto týždni navštevovať len prihlásené deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, prípadne rodičov, ktorí nemôžu vykonávať prácu z domu a nemôžu svojmu dieťaťu zabezpečiť počas dňa starostlivosť. Informácie o spôsobe výučby v týždni od 1.2.2021 ako aj prípadných podmienkach nástupu detí a žiakov do školy vám prinesieme opäť v budúcom týždni.

        • Online vyučovanie
          • Online vyučovanie

          • Žiaci našej základnej školy si v podmienkach dištančného vyučovania ("domácej školy") dokážu poradiť aj v týchto dňoch, keď nemôžu sedieť v školských laviciach. Situácia z jari priniesla veľa skúseností tak učiteľom ako aj rodičom a žiakom. Zabezpečiť online vyučovanie, zladiť fungovanie domácnosti, udržiavanie rodinnej pohody je výkon hodný ocenenia. Máme pre vás pár tipov:

            1. Zaujímajte sa o to, čo sa Vaše dieťa učí a buďte im nápomocní.

            2. Zopakujte si s deťmi etiku online vyučovania (rešpektovanie pravidiel - mikrofóny, skákanie do reči).

            3. Dodržiavajte režim (rozvrh vytvorený školou).

            4. Striedajte aktivity (učenie, pohyb, tanec, hry, prechádzky).

            5. Pomôžte deťom byť v kontakte s kamarátmi aj napriek izolácii (spoločné online čítanie, rozhovor).

            6. Nezabúdajte na online bezpečnosť (dieťa sa môže pomerne ľahko dosťať k veku škodlivému obsahu).

             

        • Organizácia vyučovania od 18.1.2021
          • Organizácia vyučovania od 18.1.2021

          • Milí rodičia, vzhľadom na včerajšie vyhlásenie MŠ SR budeme pokračovať v budúcom týždni, t.j.od 18.1. do 22.1.2021 (zatiaľ) v režime, ako v týždni od 11.1.2021. 

            Budova materskej školy bude otvorená pre deti MŠ a ŠKD, ktorých rodičia sú zaradení do pracovného procesu v tabuľke, alebo nemôžu robiť z domu.

            V základnej škole bude prebiehať výučba dištančnou formou a časy online vyučovania si dohodnú triedni učitelia s rodičmi. 

            Upozorňujeme rodičov žiakov ŠKD, že budú mať možnosť pripojenia na online bloky aj v MŠ, cez IT. Obedy pre školákov a celodenná strava pre škôlkárov je samozrejme zabezpečená v ŠJ. Vyzývam preto rodičov, ktorí potrebujú byť v práci (podľa priloženej tabuľky), aby zvážili a využili túto možnosť.

            Verím, že spoločne zvládneme tento náročný začiatok roka a už čoskoro sa náš život dostane do normálnych koľají. 

            Vaša riaditeľka školy

          • Organizácia vyučovania od 11.1.2021

          •  Vzhľadom na okolnosti súvisiace s pandémiou a so zavedením „lockdownu“ na území  SR do 24.1.2021 upravujem výchovno – vzdelávací proces v súlade s usmernením Ministerstva školstva SR a v zmysle pokynov ŠPU nasledovne :

            Žiaci ZŠ 1. stupeň

            1. Od  11. -18.1.2021 (predbežne) prechádzajú aj žiaci z  I. stupňa na dištančné vzdelávanie z domu.
            2. Rodičovi, v prípade potreby, bude vyplácaná pandemická OČR.
            3. Podľa pokynov ŠPU je rozpis týždennej vzdelávacej záťaže žiakov pri dištančnom vzdelávaní nasledovný :

               Ročník :                  Rozsah hodín výučby

               1.  – 3.                     10h / týždenne

                4. -  5.                     12h/   týždenne

            • týmto odporúčaniam ŠPU  zodpovedá aj naša úprava dištančného rozvrhu pre I. stupeň, ktorá bude na stránke našej školy publikovaná v elektronickej triednej knihe od 11.1.2021
            1. Žiaci, ktorí potrebovali pomoc pri učení od pedagogických asistentov, budú mať i naďalej k dispozícii ich asistenciu pri vypracovávaní úloh a doručení pracovných listov.
            2. Triedna učiteľka tiež určí pre rodičov vo svojej triede 1-2 konzultačné hodiny v týždni, počas ktorých ju môžete kontaktovať v prípade potreby. Mimo nich výnimočne - a len po dohode s ňou.

                 3. Vychovávateľka ŠKD pomôže vyučujúcej v spojenej triede s opravou pracovných listov.

             

                4. Využite vysielanie RTVS o 9,00 hod, kde sa deti môžu naučiť veľa užitočného zábavnou    formou.

               5. ŠKD v tomto týždni bude prebiehať v priestoroch MŠ dopoludnia vyplnený hrovými aktivitami, popoludní vypracovávaním PL a čítaním.

                 6. Žiakom, ktorí prejavili záujem o tento pobyt v ŠKD triedni učitelia posielajú úlohy vopred.

                 7. Komunikácia rodič učiteľ môže prebiehať len počas pracovných dní v čase od 8:00h do 16:00h.

                 8. Ako to bude od 11. 2021- do 24.1.2021  - predbežne sa v Covid automate uvádza, že by sa mohli do školy vrátiť žiaci I. stup. za odporúčania otestovania rodiča a zamestnancov školy. Po dnešnom vyhlásení predstaviteľov vlády sa však budeme pripravovať na online vyučovanie podľa vyššie uvedených odporúčaní ŠPÚ. Závisí to však od situácie. Určite Vás budeme včas informovať o ďalšom postupe, akonáhle sa o ňom právoplatne rozhodne, najneskôr v piatok 15.1.2021

                9. NBV/ETV – sa bude vyučovať 1x týždenne, bez povinnosti pre žiakov odovzdávať úlohy.

               10. V prípade nejasností alebo potreby ma môžete kontaktovať na dostupných kontaktoch školy na webe, príp. na FB stránke školy.

             

            Prevádzka MŠ

            1. Prevádzka materskej školy bude v týždni od 11.2021 určená pre deti rodičov pracujúcich v prvej línii, alebo pre tých, ktorí nemôžu pracovať HO. Bude zabezpečená celodenná strava pre tieto deti, ale aj deti v ŠKD.
            2. Deti, ktoré budú s rodičmi doma, budú dostávať dištančne úlohy od triednych učiteliek podľa plánu a témy  týždňa.

            Slovo na záver:

            Ďakujem rodičom za každú ústretovosť a porozumenie.

             

            Mgr. Darina Jacová, riaditeľka školy

             

            V Rožkovanoch 11.1.2021

             

          • Oznam

          • Vzhľadom k momentálnej pandemickej situácii na Slovensku sa Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu rozhodlo nasledovne:

            1. ,,Od 11.01. 2021 budú v prevádzke len materské školy a ŠKD, a to pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry. " Podľa zákona 45/2011 Z. z. (Zákon o kritickej infraštruktúre) patria nasledujúce sektory, viď tabuľku pod textom. Týmto apelujeme na Vás, zákonní zástupcovia detí, ak Vaše zamestnanie spadá do vyššie uvedených oblastí, kontaktujte p. uč. A. Baňasovú na tel. čísle 0940638204 alebo vypíšte návratku (klikni na návratku) Návratka 11.01.2021.docx a následne ju pošlite na e-mailovú adresu školy: zsmsrozkovany@gmail.com. Prosíme Vás, o promptné hlásenia a odoslanie návratiek, čím skôr.
            2. Vzdelávací proces v základnej škole je od 11. 01. 2021 realizovaný dištančnou formou. Od 18.01.2021 sa predpokladá nástup žiakov MŠ a 1. stupňa na prezenčnú formu vzdelávania po otestovaní zákonných zástupcov a zamestnancov školy.

            O ďalších zmenách vo vyučovaní Vás budeme včas informovať cez webovú stránku školy.

            Ďakujem rodičom za každú ústretovosť a porozumenie.

             

                                                                                                          Mgr. Darina Jacová, riaditeľka školy

        • Vianočná pohľadnica
          • Vianočná pohľadnica

          • Pokojné Vianoce

            Milé deti, vážení rodičia a kolegovia,

            prajeme Vám krásne vianočné sviatky

            naplnené zdravím, láskou, radosťou a pokojom.

            Ďakujeme, že ste zvládli náročný rok 2020.

            Do nového roka Vám želáme príchod 

            krajších, svetlejších dní naplnených harmóniou...

            Kolektív ZŠ s MŠ v Rožkovanoch

        • Vianočná oblátka
          • Vianočná oblátka

          • Všetci máme radi vianočné obdobie, sme zrazu tak trochu milší, pomáhame si a delíme sa aj o také maličkosti, ako je úsmev, radosť, či vianočné oblátky. Na štedrovečernom stole sú pre nás samozrejmosťou. Kto však neskúsi, nevie koľko je za takou vianočnou oblátkou námahy, času a trpezlivej práce. Naliať, zatlačiť, zdvihnúť, vybrať a obstrihať...a takto stále dookola. Aj v tohtoročnom adventnom čase sme v našej škole piekli krehké vianočné oblátky. S pokorou, pokojom a trpezlivosťou... Najviac sa deti tešili na nepodarky, či polámané oblátky, na ktorých si mohli hneď pomaškrtiť. Tešíme sa, že oblátky z našej školy poputujú do mnohých rodín a dedičstvo tak opäť prinesie radosť a pocit vďačnosti pri štedrovečernom stole...

        • Vianočné prázdniny
          • Vianočné prázdniny

          • Rozhodnutie ministra z 11. 12. 2020

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto:

            1. Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých základných školách a stredných školách v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021.
            1. V materských školách sa v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021 prerušuje prevádzka, ak tak rozhodne zriaďovateľ podľa jeho možností a podmienok.
            1. Polročné prázdniny v termíne 1. februára 2021 sa neuskutočnia. Školské vyučovanie v druhom polroku školského roka sa začína 1. februára 2021 (pondelok).
            1. Mení rozhodnutie č. 2020/18259:3-A1810 takto:

            slová „č. 32/2020“ sa v celom texte rozhodnutia nahrádzajú slovami „č. 39/2020“. 

            Na výchovu a vzdelávanie v školách a školských zariadeniach sa primerane vzťahujú ustanovenia príslušných právnych predpisov a rozhodnutí, ak toto rozhodnutie neustanovuje inak.

            Odôvodnenie:

            Termíny školských prázdnin rozhodujúce pre organizáciu školského roka sa určujú vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie.   

            Branislav Gröhling

            minister školstva, vedy, výskumu a športu

          • Dôležitá výzva!!!

          • Materská škola je v karanténe od 14.12.2020 do 24.12.2020 vrátane!!! To znamená, deti, ktoré navštevovali MŠ pred uzáverou MŠ sa nesmú pohybovať po obci, navštevovať bohoslužby v kostole, pohybovať sa v priestranstve obecného ihriska, v areáli MŠ a musia striktne dodržiavať pravidlá KARANTÉNY. To znamená, využívať priestory domu a dvora, kde karanténa prebieha. Prosím, neberte to na ľahkú váhu, aby sme vianočné sviatky prežili v zdraví a mohli sa tešiť na stretnutie v novom roku 2021. Ďakujeme, že chránite seba, svoje deti, aj nás zamestnancov ZŠ s MŠ. Prajeme Vám pokojné a zdravé vianočné sviatky.

            S úctou riaditeľka ZŠ s MŠ a kolektív zamestnancov.

          • Dôležité!!! Prerušenie prevádzky v MŠ a ŠJ!!!

          • Vážení rodičia!

            Na základe rozhodnutia RÚVZ je v dňoch 14.12.2020 - 24.12.2020 materská škola a školská jedáleň z karanténnych dôvodov uzavretá. Prevádzka základnej školy funguje v riadnom režime. ŠKD bude v prevádzke len pre deti rodičov, ktorí to nutne potrebujú, avšak musia si zabezpečiť suchý obed. Prosíme Vás o striktné dodržiavanie karanténnych opatrení. O obnovení prevádzky MŠ Vás budeme informovať prostredníctvom webovej stránky školy.

        • Pytagoriáda - školské kolo
          • Pytagoriáda - školské kolo

          • V stredu 9. decembra 2020 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo obľúbenej matematickej súťaže Pytagoriáda. V nej rozhoduje okrem správnosti vypočítaných príkladov aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Súťažili žiaci 3. ročníka (P3) a žiaci 4. ročníka (P4). Sme radi, že sa medzi nimi našli šikovní "matematici". V kategórii P3 boli najúspešnejší žiaci Martin Pavlinský, Dominika Futejová a Lukáš Smetanka. V kategórii P4 sa stali úspešnými riešiteľmi Emma Kicková a Filip Čekan. Všetkým blahoželáme a najlepším z nich prajeme podobné úspechy aj v okresnom kole.

        • Vyhodnotenie súťaže RECYKLUJ a VYHRAJ
          • Vyhodnotenie súťaže RECYKLUJ a VYHRAJ

          • Spoločnosť MILK AGRO vyhlásila v školskom roku 2019/2020 už 17. ročník súťaže "RECYKLUJ a VYHRAJ". Naša škola sa do tejto súťaže zapojila (16 žiakov) v 2 kategóriách: Zber hliníkových viečok z výrobkov SABI a Zber tetrapaku z čerstvého mlieka SABI. Najlepším zberačom v zbere SABI viečok sa stala Dominika Ľachová (získala tablet), 2. miesto - Lukáš Smetanka a Tomáš Smetanka, 3. miesto - Marko Marchevka, 4. miesto - Alex Jozef Mikláš, 5. miesto - Kornélia Randlová. Najlepším zberačom v zbere tetrapakov sa stala Dominika Futejová (získala tablet), 2. miesto - Lukáš Smetanka a Tomáš Smetanka, 3. miesto - Petronela Korinková, 4. miesto - Dominika Ľachová, 5. miesto - Tadeáš Pribula (získali tričko, pero, hru a 2-krát 10 € poukážku). Naša škola získala aj 300 € poukážku na nákup školských potrieb. Okrem zdravého maškrtenia sa u detí aj formou zberu pestuje vzťah k triedeniu odpadu a ochrane našej prírody. Ďakujeme všetkým žiakom a ich rodičom za účasť (triedenie) v tejto súťaži a zároveň prosíme všetkých, aby aj naďalej zbierali viečka a tetrapak z výrobkov SABI a tak pomohli nielen našej škole, ale i životnému prostrediu.